Splošni pogoji

Vse vsebine, objavljene na www.pedosana.si in njenih podstraneh, so last podjetja Pedosana, center gibalnega razvoja dojenčkov in otrok, d.o.o. (v nadaljevanju: Pedosana d.o.o.), in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja podjetja Pedosana d.o.o. se jih ne sme distribuirati, kopirati ali razmnoževati. Pedosana d.o.o. ni odgovorna za morebitne občasne težave pri delovanju spletnih strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

 

Podjetje Pedosana d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni straneh, ki so njeni lasti.

 

Vaši podatki se bodo uporabljali izključno za informiranje o novostih, produktih, storitvah, seminarjih, webinarjih in ostalih stvari, povezanih z našo dejavnostjo. Vaši podatki so strogo varovani preko spletnega ponudnika Mailchimp za zbiranje elektronskih naslovov (www.mailchimp.com). Zbrane osebne podatke bomo varovali v skladu z Zakonom o varstvu podatkov.

 

Spletna stran www.pedosana.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov uporabnikov, spremljajo pa njihove aktivnosti in zanimanje, z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

 

Varnost osebnih podatkov

Podjetje Pedosana d.o.o. se zavezuje, da podatkov, ki jih boste posredovali preko spletne strani ali na kakršenkoli drug način, ne bo prodajalo, posojalo ali posredovalo tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so bili posredovani. Skrbno bodo varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Namen uporabe vaših podatkov oz. elektronskega naslova, ki ste nam ga posredovali pri prijavi na eni izmed naših strani, je:

  •  pošiljanje sporočil po elektronski pošti:
– novic, obvestil (newsletter) in nasvetov v povezavi s podjetjem Pedosana d.o.o. in sorodnimi produkti;
– predlogov in ponudb podjetja Pedosana d.o.o. in njegovih partnerjev (pri čemer Pedosana d.o.o. partnerjem ne bo posredovala e-poštnega naslova imetnika);
– posredovanje podatkov o plačilu za naročila / plačila produktov in storitev podjetja Pedosana d.o.o.;

  • uporaba elektronskega naslova:
 – shranjevanje vašega e-poštnega naslova v bazi do preklica s strani imetnika ali podjetja Pedosana d.o.o. in združevanje z drugimi podatki, ki jih je Pedosana d.o.o. pridobila od imetnika;
– preverjanje, ali gre pri posameznem e-poštnem naslovu za novo ali obstoječo stranko ter spremljanje in beleženje dostavljivosti poslanih e-poštnih sporočil;
– posredovanje e-poštnega naslova enemu ali več pogodbenih obdelovalcev, ki za Pedosana d.o.o. opravljajo storitve pošiljanja e-poštnih sporočil;
– posredovanje e-poštnega naslova tretjim osebam, če je Pedosana d.o.o.k takemu posredovanju zavezana z zakonom ali sodno ali drugo odredbo;
– statistične in druge analize;


PIŠKOTKI

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani.

 

Obiskovalci spletnih strani imamo piškotke na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

To so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Sami po sebi piškotki niso škodljivi in so časovno omejeni, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

 

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

 

Za več novičk o Pedosani, se lahko prijavite na naše obveščanje