Pedosanke

Vesna Cerar

Vesna Cerar

Rojena v športno družino že od malih nog rada aktivno preživljam svoj čas. Skok v naravo in med dobre ljudi, to me veseli. Kljub svoji družabni naravi pa, odkar sem mama, najraje skočim kar v družinski objem. Otroci in moja družina so moj navdih in sreča. Tako je bilo prav rojstvo moje prvorojenke Neže prelomnica na moji poslovni poti, ko sem se začela zanimati, kako spodbujati gibalni razvoj. Očitno ni bilo naključje, da sem na tej poti raziskovanja spoznala prav Janjo. Izkušnje sem pridobila v času vadbe s svojimi otroci, kasneje šolanja ter tekom večletnega dela z drugimi dojenčki. Leta 2012 sva z Janjo ustanovili center Pedosana, kjer s pomočjo celotnega kolektiva nudim podporo staršem v zgodnjem starševskem obdobju in pomagam dojenčkom stopiti na gibalno samostojno razvojno pot. Sem tudi certificirana svetovalka za nošenje otrok (Die Trageschule).Delo v Pedosani me izpolnjuje in srečna sem, da lahko vsakodnevno spremljam tople družinske vezi, ki so tako neprecenljive. Naj bo čas z vašim dojenčkom tudi vam v veselje in zadovoljstvo, v Pedosani ali kjerkoli že.

Janja Kramar

Janja Kramar

Da je zdravje najpomembnejša vrednota, me je življenje opomnilo že kot otroka. Odraščala sem v okolju, kjer je bilo gibanje del vsakdana. Zato tudi odločitev o študiju ni bila težka. Zdravstvena fakulteta je bilo edino, kar me je res zanimalo. Ko sem postala prvič mama, sem začela raziskovati, kako pomebno je spodbudno okolje za dober gibalni razvoj dojenčka. Naključje je hotelo, da sem pri tem raziskovanju spoznala Vesno, ki je ravno tako imela prvorojenko Nežo. Hitro sva našli skupno točko in sklenili sva, da ustanoviva nekaj dobrega za bodoče starše. Nastala je najina Pedosana, razvojno gibalne urice za dojenčke. Na tem področju delujeva že sedmo leto.Ko sem postala drugič mama, sem se ob Ažbetu res veliko naučila. Spoznala sem, kako zelo je pomembno prvo leto dojenčkovega razvoja in da je še bolj pomembno, koliko priložnosti in časa daš dojenčku, da spoznava svoje telo.Hrepenim po novem znanju. Srkam informacije  ter nadgrajujem svoje znanje na vseh področjih, razvijam svoje prijeme in vaje. Svoje znanje in izkušnje predajam  staršem, da je razvoj njihovih dojenčkov  v prvem letu življenja optimalen.

Eva  Rešetar Sever

Eva Rešetar Sever

Šport, kot oblika gibanja me spremlja od otroških let, ko sem kot nadobudna cicibanka skakljala po telovadnici ŠD Narodnega doma, kasneje pa kot članica v GD Zelena jama. Študij me je oddaljil od aktivnega športnega področja. A ostal je šport, izhod v sili za navdih, za veter v glavi, za iskanje energije.  Leta 2009 sem prvič postala mamica. Dobila sem drugačno energijo. Se zopet srečala z gibanjem, ki me je vodilo v drugo smer. V smer premikanja malega človečka, ki se iz dneva v dan premika drugače in na svoj način.  Ko sem drugič rodila, je bila pot premikanja mojega drugega otroka podobna,  a ne enaka.  Gibanje malih vragcev in spodbujanje njihovega razvoja od začetka, me je navdušilo.  Moja otroka, Sara in Rok, sta mi pokazala in dokazala, da je gibanje osnovna vrlina, ki omogoča malemu človeku, da odkrije svojo lastno pot v svojem razvoju. Mamice bi zato rada naučila, kako spodbujati svoje zakladke, da bodo ponosno stopali v svet.

Sanja Likar

Sanja Likar

Že od malih nog sem navdušena nad različnimi oblikami športa, skoraj 10 let pa sem se resno ukvarjala s tenisom. Po končani srednji šoli sem se odločila za študiji kineziologije in leta 2015 tudi diplomirala. Že v času študija sem kot trenerka tenisa delala z najmlajšimi, v okviru obvezne študijske prakse pa sem sodelovala v fizioterapiji pri zdraviliškem zdravljenju otrok in mladostnikov v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič. Po končanem študiju sem se želela še bolj poglobiti v področje gibalnega razvoja pri dojenčkih. Ko sem prvič stopila skozi vrata Pedosane, spoznala Vesno in Janjo ter njun način dela sem v trenutku vedela, da si želim postati del njune ekipe. Vso teorijo sem nato prenesla v prakso, ko sem s takrat še ne mesec dni starim nečakom Maksom začela delati po programu razvojno gibalnih uric Pedosana, danes pa mali škratek že ponosno koraka v svet. Prav neverjetno je opazovati, kaj vse že zmorejo v prvem letu starosti. Občutek ob zadovoljstvu in nasmehu na obrazu naših zakladkov, ko uspejo nekaj narediti sami, pa je zagotovo eden najlepših na svetu.

Za več novičk o Pedosani, se lahko prijavite na naše obveščanje