POT SKOZI PEDOSANINIH 9 LET

Danes, 1. marca, ko Pedosana praznuje 9. rojstni dan, z Vesno ponovno ugotavljava, da sta za najine skupne začetke krivi prav najini hčerki Neži. Ja, obema je ime Neža in prav zaradi njiju sva se leta 2009 spoznali. Verjameva, da nama je bilo usojeno, da se spoznava ter skupaj napiševa eno čudovito zgodbo o uspehu, o vzponih in padcih, nepremogljivi skupni moči in iskrenem prijateljstvu.

 

Leta 2012 je bilo za naju leto poguma in drznosti, saj sva si upali odpreti svoje podjetje - Pedosano, zdaj center gibalnega razvoja dojenčkov in otrok. Upali sva si zato, ker sva obe zelo delavni, preprosti ter strokovno podkovani punci – vsaka na svojem področju. Ko sva iskali poslovni prostor za najino Pedosano, sva si rekli, da bo pravi prostor tisti, v katerega bova vstopili in bova nemudoma vedeli, da sva našli pravo delovno okolje za izvajanje najine dejavnosti. Tako sva se decembra 2011, ko sva vstopili v poslovni prostor, v katerem delujemo še danes, samo spogledali in si pomežiknili. Vedeli sva, da se lahko najina zgodba začne.

Kot da ne bi bilo že dovolj stresa in prepotrebnega poguma, sem šla (Janja) v otvoritev Pedosane noseča s sinom Ažbetom in Vesna z doma komaj enoletno Lučko. 1. 3. 2012, ko sva odprli svoja vrata, sva že imeli prvih nekaj strank, saj sva pred tem pridno delili letake po parkih, parkiriščih in drugje, da bi čim več mladih mamic z dojenčki izvedelo za najin poslovni začetek.

Ob prvih obiskih mamic z dojenčki se spominjava, kako zelo sva se bali, ali bova zmogli. Bali sva se poraza in neuspeha. Spraševali sva se, ali nama bo finančno breme dopustilo nemoteno delovanje, saj finančnega zaledja praktično nisva imeli in sva začeli praktično iz nič. Kmalu se je skrb pokazala za odveč, saj so stranke v naju prepoznali srčnost, delovnost in predvsem strokovnost. Glas se je hitro širil in dela sva imeli veliko. Janjin porodniški dopust še zdaleč ni bil dopust, že takrat je namreč skupaj z Ažbetom vodila urice, tako da smo imeli že takoj Pedosanin živi rekvizit :).

Najtežje je bilo, če so nama zboleli otroci. Pomoči babic nisva imeli, saj sva obe brez svojih mam. Materinstvo je bilo s poslom težko usklajevati, a z veliko volje in z zavedanjem, da je najin poklic praktično najin način življenja, je bilo sčasoma vse lažje. Izvajali sva terapije v Ljubljani in gostovale na različnih lokacijah v Sloveniji.

Ko sva najmanj pričakovali, je stopila skozi vrata Sanja. Predstavila se je in rekla, da bi rada delala pri nama. Bili sva presenečeni nad njenim prihodom, saj pomoči nisva iskali, čeprav sva jo krvavo potrebovali. Kineziologinja Sanja je prišla v najin poslovni svet ravno pravi čas, z namenom, da bomo skupaj še močnejše. S svojo karizmo in izoblikovanim ciljem, kaj si želi v življenju doseči, naju je takoj prepičala. Želeli sva jo imeti ob sebi. S prihodom Sanje smo našo ponudbo povečali s telovadbo za otroke od 1,5 do 4. let in s tem obogatili našo ponudbo v Ljubljani kar na dveh lokacijah. Na veliki preizkušnji smo se znašle, ko si je Vesna poškodovala koleno in bila primorana prestati operacijo. Bila je odsotna več mesecev. In to dvakrat. V vseh teh letih smo se torej srečale z različnimi izzivi in preizkušnjami. Ni bilo vedno lahko, vendar smo do sedaj zmogle preseči vse in iti naprej bogatejše in še močnejše. V veliko pomoč nama je bila dolgo časa tudi naša draga Eva, ki je nato našla svoje poslanstvo drugje, a je v Pedosani za vedno pustila svoj pečat.

Tik pred krizo ob izbruhu korona virusa je v naš koletiv prišla nova Eva, fizioterapevtka. Zapolnila je manjkajoči listek štiri peresne deteljice. Z njeno energijo, pozitivno naravnanostjo in delavnostjo smo ogromno pridobile. Vse štiri skupaj delujemo kot zelo uigran tim. Najlepši del službe nam je zagotovo delo z dojenčki in otroci, za katerega smo prav vse usposobljene in se na tem področju kljub dolgoletnim izkušnjam neprestano dodatno izobražujemo. A kljub temu vsaka od nas pokriva še svoje dodatno področje v ozadju, ki je za delovanje takega podjetja nujno in potrebno.

Poleg nas štirih deluje v ozadju našega podjetja kar nekaj nepogrešljivih oseb, ki pa so kljub neizpostavljenosti izjemno pomemben člen Pedosane.

Je bilo prelepo, da bi bilo večno? To se sprašujeva danes, ko praktično že od marca 2020 ne delujemo »normalno«. Očitno sva pred tremi leti čutili, da morava razviti online program Pedosanček in ponuditi naše usmeritve tudi preko spleta. Posneli smo preko 300 video vsebin, da nam lahko starši sledijo od doma. V času epidemije sej je to izkazalo za enkratno rešitev, da lahko vseeno v tem času pomagamo staršem, ki fizično naših terapij niso mogli obiskovati.

1. 3. 2021 je datum za praznovanje 9. rojstnega dne Pedosane in predvsem datum, ko odpiramo - poleg obstoječe Pedosane - vrata dodatnega, novega poslovnega prostora. Naš novi prostor bo majhen, kot ste »naši« starši že vajeni, a topel in poln pozitivne energije. Našo ponudbo bomo tako lahko povečali in izvajali terapije vzporedno. Očitno nam je pvi marec usojen, saj otvoritev novega poslovnega prostora ni bil načrtovan za ta dan, pa je vseeno deležen dodatnega prazničnega vzdušja :).

Lepo se zahvaljujeva vsem, ki ste pripomogli, da je Pedosana še vedno tu – predvsem pa najinima življenskima sopotnikoma, ki sta naju ves čas bodrila in podpirala tudi v najtežjih časih.

Na še veliko poslovnih uspehov in na zdravje!